Image
vader fietsen kind bakfiets rolstoel

Actueel

Deze vorm van gespecialiseerde cliëntondersteuning is per 1 januari 2024 verder gegaan onder de naam Metgezel. Voor meer informatie ga naar www.jouwmetgezel.nl

Succesfactoren van de werkwijze van de Copiloten

De Copiloten ervaren dat zij echt kunnen doen wat nodig is. Dat leidt tot een werktevredenheid van gemiddeld een 9, zo blijkt uit onderzoek van Pluut&Partners. 

Pluut&Parters brachten de succesfactoren van de pilots Copiloten en Casemanager Hersenletsel in kaart aan de hand van het 7s-model (Channon& Caldart, 2015). Dit model benoemt zeven elementen die van invloed zijn op het succes van een organisatie. 

Image
zwerm

Bericht Minister van VWS, Conny Helder

Met deze woorden spreekt de Minister van VWS, Conny Helder, haar waardering en dank uit voor het werk wat we samen in de pilots hebben opgebouwd.  

Zij spreekt de wens uit dat deze resultaten worden bestendigd en doorontwikkeld in de volgende fase. 
Dit deed zij ter gelegenheid van het startcongres op 7 december van de alliantie Metgezel, die het vervolg van de Copiloten gaat vormgeven. 

Onderzoek meerwaarde Copiloten: wat werkt?

AEF heeft onderzoek gedaan onder ouders en samenwerkingspartners. Ouders geven aan dat als een Copiloot langdurig en al vroeg bij een gezin betrokken wordt, er rust en vertrouwen kan ontstaan en meer ruimte voor alle gezinsleden en voor maatschappelijke participatie. De wekelijkse inzet wordt na verloop van tijd wel iets minder intensief en kent grote pieken en dalen. De flexibele beschikbaarheid van een Copiloot is hiermee blijvend belangrijk.

Image
onderzoeksrapport aef

Minister onder indruk van het effect van Copiloten

Ruim 450 mensen met een beperking en hun naasten kregen de afgelopen twee jaar in vijf pilots gespecialiseerde cliëntondersteuning, waarvan Copiloten er een is. Op dinsdag 5 april blikte minister van Langdurige Zorg en Sport, Conny Helder met een aantal van hen terug op de ondersteuning die zij hebben ontvangen. Dat deze van onschatbare waarde is, werd al snel duidelijk. Nathalie en Daan vertelden over de ondersteuning door Copiloot Brenda.
Image
Minister aan tafel met clientondersteuners