Copiloot naast een gezin van een kind met ZEVMB

Deze vorm van gespecialiseerde cliëntondersteuning is per 1 januari 2024 verder gegaan onder de naam Metgezel. Voor meer informatie ga naar www.jouwmetgezel.nl

Een Copiloot is er om gezinnen van een (volwassen) kind met ZEVMB te helpen ontzorgen en de balans te vinden of behouden in het dagelijks leven. Een Copiloot is soms een intensieve steun en toeverlaat en soms vooral op de achtergrond betrokken. In de samenwerking tussen ouders en Copiloot blijven ouders de piloot en staat de Copiloot naast het gezin. Ouders en Copiloot zoeken samen naar de best passende ondersteuning voor elk van de gezinsleden, op elk leefdomein. De Copiloot kent de uitdagingen van deze gezinnen goed en heeft ervaringen met het vinden van effectieve oplossingen. Wij werken hierin met diverse (groepen) professionals samen, steken soms de koppen bij elkaar en bouwen zo aan meer kennis en expertise ‘in het veld’. De opgebouwde kennis ontsluiten we o.a. via het ZEVMB-Kenniscentrum.

Als je als ouder graag contact maakt met andere ouders in een vergelijkbare situatie, ga dan naar Stichting 2CU en bekijk het ouderplatform dat zij speciaal voor deze ouderdoelgroep hebben opgezet.