Dit zijn wij

Deze vorm van gespecialiseerde cliëntondersteuning is per 1 januari 2024 verder gegaan onder de naam Metgezel. Voor meer informatie ga naar www.jouwmetgezel.nl

Het team van Copiloten bestaat uit professionals met een heel diverse achtergrond, van ergotherapeut tot cliëntondersteuner en van kinderverpleegkundige tot ervaringsdeskundige ouder. Met deze rijkdom aan kennis en ervaring creëren we een lerende omgeving, waarin kennis en samenwerking kunnen groeien.

Copiloten worden speciaal voor deze opdracht geselecteerd en begeleid. Ze vormen samen een landelijk leernetwerk en participeren in een regionaal netwerk van diverse zorgprofessionals. Copiloten leren veel van en met elkaar en hebben doorleefde kennis over deze gezinnen. Zij gebruiken hun persoonlijke en elkaars deskundigheid, creativiteit en doorzettingskracht om in elke specifieke situatie een weg te vinden naar passende oplossingen.

Copiloten zijn veel bezig met regelwerk rond aanvragen, met opbouwen en onderhouden van een zorgteam rond het kind en met andere samenwerking rondom het gezin, bijvoorbeeld met het ziekenhuis. Copiloten en ouders werken hierin samen en bouwen zo aan onderling vertrouwen: dit is niet vanzelfsprekend en vraagt aandacht van beide kanten. Vanuit vertrouwen ontstaat ruimte om vooruit te kijken en aandacht te hebben voor alle gezinsleden.
Copiloten werken samen met contactpersonen in diverse betrokken instanties zoals zorgkantoren. Op deze manier bouwen deze instanties ook meer kennis op over wat er in deze gezinnen speelt en wat zij nodig hebben.

Als je belangstelling hebt om Copiloot te worden, stuur een mail met je CV aan info@metgezel.nl of kijk bij onze vacatures.